Zimowe warsztaty kulinarne
Święta! Święta! Święta! Grudzień jest niezwykłym miesiącem, wypełnionym domową krzątaniną, porządkami, zakupami i planowaniem bożonarodzeniowego menu. I przy tym ostatnim punkcie chcielibyśmy przyjść Wam z pomocą i zainspirować, jak oryginalnie odmienić świąteczny jadłospis.
Nasz olenderski kucharz, Filip Malinowski, właścicel Chwast Prast Vegetarian Bistro, zaprosi Was do wspólnego przygotowania śledzi z boczniaków. Ugotujemy też „bezrybną” zupę wigilijną! NaAle to nie wszystko, bo na zakończenie upichcimy „bezrybę” w aromatycznym goździkowym sosie greckim! Tradycyjnie gotować będziemy na murowanej kuchni opalanej drewnem, a kulinarnym działaniom towarzyszyć będą ciekawe opowieści o kuchennych eksperymentach i nietypowym wykorzystaniu przeróżnych składników.
Termin: 14 grudnia, niedziela, godz. 10.30–13.00
Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce
Bilet: 160 zł/os., kolejna osoba z rodziny – 130 zł do nabycia w kasie i online (kliknij, aby zakupić)
Źródło: Muzeum Etnograficzne im. prof. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu