Wiosenne warsztaty kulinarne w Olenderskim Parku Etnograficznym
Zapraszamy na pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim! Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji „Chwast Prast” w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki. Wiosna to idealny czas aby wyruszyć na spacer w poszukiwaniu młodych roślin. My będziemy zbierać m.in.: pokrzywy, korzenie wiesiołka i podagrycznik, które staną się składnikami potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów.
W menu zupa z kiszonego barszczu i pyzy z pokrzywami, a na deser… racuchy! Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.
Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce.
Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł):
https://www.bilety24.pl/inne/1412-wiosenne-warsztaty-kulinarne-103204?id=574978
Liczba miejsc ograniczona.
Dodatkowe informacje pod nr tel.: 690 635 561 lub e-mailem: ope@etnomuzeum.pl.
Źródło: Muzeum Etnograficzne im. prof. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu