Wigilijne potrawy z opalanej drewnem kuchni
Szukacie smakowitego prezentu na święta? Kupcie i zrealizujcie go już teraz, a w Boże Narodzenie będziecie cieszyć się pysznymi smakami. Zapraszamy na Zimowe warsztaty kulinarne, podczas których z pomocą doświadczonego kucharza przygotujecie wegańskie potrawy na wigilijny stół!
Święta! Święta! Święta! Grudzień jest niezwykłym miesiącem, wypełnionym domową krzątaniną, porządkami, zakupami i planowaniem bożonarodzeniowego menu. Nasz olenderski kucharz, Filip Malinowski, właścicel Chwast Prast Vegetarian Bistro, zaprasza do wspólnego przygotowania śledzi z boczniaków. Ugotujemy też bezrybną zupę wigilijną! Ale to nie wszystko, bo na zakończenie upichcimy „bezrybę” w aromatycznym goździkowym sosie greckim! Tradycyjnie gotować będziemy na murowanej kuchni opalanej drewnem, a kulinarnym działaniom towarzyszyć będą ciekawe opowieści o kuchennych eksperymentach i nietypowym wykorzystaniu przeróżnych składników.
Termin: 14 grudnia, niedziela, godz. 10.30–13.00
Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce
Bilet: 160 zł/os., kolejna osoba z rodziny – 130 zł do nabycia w kasie i online (kliknij, aby zakupić)
Źródło: Muzeum Etnograficzne im. prof. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu