
Letnie warsztaty kulinarne
W tym roku letnia edycja warsztatów kulinarnych przypada w Zielone Świątki, więc musimy koniecznie ugotować zielone potrawy! Jak zawsze, aby przygotować odpowiednie składniki, wyruszymy na spacer w poszukiwaniu dziko rosnących roślin i grzybów. Staną się one bazą do przyrządzenia oryginalnego obiadu: zielonej zupy, pierogów z żółciakiem i deseru… z tego, co uda się znaleźć na nadwiślańskich łąkach. Naszym kulinarnym przewodnikiem będzie Filip Malinowski, właściciel znanej toruńskiej restauracji Chwast Prast Bistro, który wprowadzi nas w tajniki kuchni roślinnej, podpowie jak wykorzystać znalezione zioła i opowie o ich prozdrowotnym potencjale.
Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce
Termin: niedziela, 8 czerwca, godz. 10.30-14.00
Bilet: 160 zł, kolejna osoba z rodziny 130 zł, dzieci do 12 r. życia 50% ceny do nabycia online.
Źródło: Muzeum Etnograficzne im. prof. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu