Warsztaty kulinarne o kuchni flisackiej i szyperskiej z Filipem Malinowskim
Wstęp wolny  /  Edukacja  /  Inne

Warsztaty kulinarne o kuchni flisackiej i szyperskiej z Filipem Malinowskim

  • Wydarzenie archiwalne: 11.11.2023
Miejsce:
Centrum Nauki i Kultury Młyny RotheraBydgoszcz, ul. Mennica 10

Podczas gotowania zupy z jesiotra, Filip Malinowski opowie o produktach, które pochodzą z Wisły oraz o wędrownych rybach. To jesiotr, łosoś, troć utrzymywały niegdyś przy życiu całe przybrzeżne miasteczka. Kucharz wskaże również na przyprawy, które trafiły do Polski m.in. dzięki żegludze wiślanej. Zapowiada się smakowicie!

Filip Mailnowski – Załozyciel Fundacji Zdrowego Życia, kucharz, architekt kulinarny i organizator Wolnego Jarmarku, doświadczony organizator i instruktor edukacyjnych warsztatów kulinarnych.

Zapisy: kliknij TUTAJ!



Źródło: Centrum Nauki i Kultury Młyny Rothera

Powiązane wydarzenia

dzisiaj
godz. 16:30–18:30

Odkryj Młyny Rothera: #1 Wystawa SOWA

26
listopada (wtorek), godz. 10:00

Przestrzeń wspólnej zabawy + zajęcia sensoryczne

26
listopada (wtorek), godz. 17:00–21:00

Biznes Randki #5 z gościem specjalnym – Jarosławem Brzeskim!

27
listopada (środa), godz. 14:00–18:00

Przestrzeń wspólnej zabawy