Warsztaty kulinarne o kuchni flisackiej i szyperskiej z Filipem Malinowskim
Edukacja / warsztaty  /  Inne

Warsztaty kulinarne o kuchni flisackiej i szyperskiej z Filipem Malinowskim

  • Wydarzenie archiwalne: 11.11.2023
Miejsce:
Centrum Nauki i Kultury Młyny RotheraBydgoszcz, ul. Mennica 10
WSTĘP WOLNY
pokaż na mapie DOJAZD Poinformuj znajomychUDOSTĘPNIJ

Podczas gotowania zupy z jesiotra, Filip Malinowski opowie o produktach, które pochodzą z Wisły oraz o wędrownych rybach. To jesiotr, łosoś, troć utrzymywały niegdyś przy życiu całe przybrzeżne miasteczka. Kucharz wskaże również na przyprawy, które trafiły do Polski m.in. dzięki żegludze wiślanej. Zapowiada się smakowicie!

Filip Mailnowski – Załozyciel Fundacji Zdrowego Życia, kucharz, architekt kulinarny i organizator Wolnego Jarmarku, doświadczony organizator i instruktor edukacyjnych warsztatów kulinarnych.

Zapisy: kliknij TUTAJ!



Źródło: Centrum Nauki i Kultury Młyny Rothera

Powiązane wydarzenia

05
marca (środa)
⟶ DO 09.04

5×5 OPEN CALL #1

06
marca (czwartek), godz. 14:00–17:00

Finanse Alternatywne – Wyrównanie szans na rynku pracy

06
marca (czwartek), godz. 18:00–21:00

PyData Bydgoszcz – Meetup #33