Nowe smaki #2: opowieść o kuchni gruzińskiej
Wstęp wolny  /  Edukacja / warsztaty  /  Inne

Nowe smaki #2: opowieść o kuchni gruzińskiej

  • Wydarzenie archiwalne: 21.06.2024
Miejsce:
Centrum Nauki i Kultury Młyny RotheraBydgoszcz, ul. Mennica 10

Czy w Bydgoszczy mieszkają osoby pasjonujące się gotowaniem? Coraz częściej kuchnia, oprócz swojej wiodącej funkcji, czyli miejsca, gdzie przygotowujemy posiłki, staje się przestrzenią spotkań i wspólnego spędzania czasu. W kuchni tworzymy nie tylko smaczne potrawy, ale budujemy relacje i zbieramy wspomnienia.

Idea wspólnego stołu jest nam bardzo bliska, dlatego też kontynuujemy cykl „Nowe smaki”, podczas którego spotykamy się z różnymi kreatywnymi osobami, wspólnie gotujemy, rozmawiamy i dobrze spędzamy czas!

Podczas spotkania stery w kuchni warsztatowej przejmą Manana i Nino, które wprowadzą nas w fascynującą opowieść o smakach Gruzji. Przygotujemy tradycyjne placki z twarogiem lub fasolą. Dla każdego znajdzie się też coś słodkiego.

Warsztaty odbywają się w trzech blokach czasowych, o godzinie 16:00, 17:30 i 19:00 i trwają jedną godzinę.

Warsztaty odbywają się w ramach Seniorady, czyli wydarzenia promującego działania podejmowane przez bydgoskie organizacje pozarządowe, zmierzające do integracji lokalnej społeczności oraz wymiany doświadczeń i dobrych praktyk tzw. “trzeciego sektora”.  Więcej o Senioradzie dowiesz się TUTAJ!


Informacje organizacyjne:
Kiedy? 21.06.2024 r., godz. 16.00-17.00; 17.30-18.30; 19.00-20.00
Gdzie? kawiarnia Nowe Miejsce w Młynach Rothera, wejście od strony tarasu
Dla kogo? dla wszystkich zainteresowanych tematyką
Cena: bezpłatnie
Zapisy: kliknij TUTAJ!

 


Źródło: Centrum Nauki i Kultury Młyny Rothera

Powiązane wydarzenia

09
stycznia (czwartek), godz. 18:30–20:00

Młyński rozmownik #49

14
stycznia (wtorek), godz. 17:00–18:00

Mikrogranty młodzieżowe – spotkanie informacyjne

21
stycznia (wtorek)
⟶ DO 24.01

Twórcze zimowisko – buduj, projektuj, twórz