Nowe Smaki #1: kuchnia zero waste
Czy w Bydgoszczy mieszkają osoby pasjonujące się gotowaniem? Coraz częściej kuchnia, oprócz swojej wiodącej funkcji, czyli miejsca, gdzie przygotowujemy posiłki, staje się przestrzenią spotkań i wspólnego spędzania czasu. W kuchni tworzymy nie tylko smaczne potrawy, ale budujemy relacje i zbieramy wspomnienia.
Idea wspólnego stołu jest nam bardzo bliska, dlatego też rozpoczynamy nowy cykl, „Nowe Smaki”, podczas którego będziemy spotykać się z różnymi kreatywnymi osobami, wspólnie gotować, rozmawiać i dobrze spędzać czas!
Podczas pierwszego spotkania naszą przewodniczką będzie Natalia Hałas-Szcześniak ze Stowarzyszenia Wspierającego Rodziców oraz Opiekunów Dzieci z Niepełnosprawnościami MY TEŻ. Wspólnie odkryjemy, jak kreatywnie wykorzystać resztki i stworzyć z nich smaczne dania. Wzajemnie podzielimy się swoimi pomysłami na zrównoważone gotowanie. Sprawdzimy, jak niewielkim kosztem tworzyć pyszne potrawy i przekonamy się, że gotowanie z resztek może być nie tylko ekologiczne, ale przede wszystkim – pełne radości i smaku.
Informacje organizacyjne:
Kiedy? 16.03.2024 r., godz. 12.00-14.00
Gdzie? kawiarnia Nowe Miejsce w Młynach Rothera, wejście od strony tarasu
Dla kogo? dla wszystkich zainteresowanych tematyką
Cena: bezpłatnie
Zapisy: kliknij TUTAJ!
Wydarzenie odbędzie się w języku polskim i ukraińskim.
Źródło: Centrum Nauki i Kultury Młyny Rothera