Czas na herbatkę. Gruzińskie warsztaty kulturalno-kulinarne w Nowym Miejscu
interdyscyplinarne

Czas na herbatkę. Gruzińskie warsztaty kulturalno-kulinarne w Nowym Miejscu

  • Wydarzenie archiwalne: 02.03.2024
Miejsce:
Centrum Nauki i Kultury Młyny RotheraBydgoszcz, ul. Mennica 10

Zapraszamy na podróż pełną gruzińskich aromatów! Podczas spotkania dowiemy się, w jaki sposób odkryto herbatę, jak zyskiwała na popularności, kiedy dotarła do Europy i Gruzji. Odkryjemy kulturę i etykietę parzenia herbaty w różnych krajach. Poznamy historię rozwoju tradycji dotyczących picia herbaty w Gruzji, a także drogę, którą pokonują liście herbaciane, by dotrzeć do naszych filiżanek. Do herbaty przyda się również coś do przekąszenia. Wspólnie przygotujemy desery z gruzińskich przetworów owocowych i chaczapuri.

Wydarzenie odbywa się w języku angielskim z tłumaczeniem na język polski.



Źródło: Centrum Nauki i Kultury Młyny Rothera

Powiązane wydarzenia

08
listopada (sobota), godz. 13:00–14:30

Sekrety młyńskich szkodników – warsztaty familijne

09
listopada (niedziela), godz. 11:00

Koncert gordonowski dla rodzin – KreAktywni